STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Credit Ipotecar & Imobiliar & ANL, Constructii & Imobiliare

Guvernul imprumuta 175 mil. euro de la BDCE pentru construirea a 9.000 de locuinte

ANL locuinteGuvernul a aprobat un memorandum prin care mandateaza Ministerul de Finante, Ministerul Dezvoltarii si ANL sa negocieze contractarea unui imprumut de 175 milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), cu scopul construirii a aproximativ 9.000 de locuinte prin ANL.

Aceste locuinte construite prin ANL sunt destinate inchirierii de catre tineri cu varste intre 18 si 35 de ani si cu venituri sub salariul mediu pe economie.

Valoarea totala a proiectului, ce ar trebui sa se desfasoare in perioada 2015-2020, este estimata la 250 milioane de euro, finantarea urmand a fi completata printr-o contributie de 37,5 milioane de euro a Ministerului Dezvoltarii, in timp ce autoritatile locale vor contribui cu alte 37,5 milioane de euro, prin punerea la dispozitie a terenurilor necesare si viabilizarea acestora.

Astfel, in medie, guvernul estimeaza ca va avea un cost mediu de aproape 28.000 de euro pentru dezvoltarea unei locuinte sociale, dupa cum scrie ZF.

„In mod obisnuit, BDCE acorda imprumuturi pe o pe­rioada de pana la 20 de ani, din care 5 ani perioada de gratie. Din punctul de vedere al termenilor si conditiilor financiare, imprumuturile BDCE sunt competitive si mai flexibile decat alte instrumente alternative de finantare existente pe piata fi­nan­ciara internationala”, potrivit precizarilor guvernului.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.