STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Politica Fiscala - Taxe & Impozite, Politica Sociala & Legislatia Muncii & Migratie

Guvernul devansează intrarea în vigoare a Codului fiscal

Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu a declarat vineri că guvernul va reduce termenul de intrare în vigoare a modificărilor aduse Codului fiscal de la șase luni la trei luni, pentru a putea pregăti punerea în aplicare a Legii salarizării, informeaza Mediafax.

”Este o solicitare din partea noastră pentru a putea pregăti aplicarea legii salarizării precum și reducearea impozitului pe venit și a cotelor contribuțiilor de asigurări sociale. Vă solicităm deci modificare unui articol din Codul Fiscal cu precizarea că nu e vorba de creșteri de taxe sau impozite ori de introducerea altora noi. Este vorba de reducerea unui termen, de la 6 la 3 luni de intrare în vigoare a modificărilor Codului fiscal pentru că Legea salarizării ar fi trebuit să apară la pachet cu Codul fiscal și pentru a recupera această întârziere. Ca să putem să aplică legea salarizării este necesară modificarea articolului 4”, a declarat ministrul Muncii Olguța Vasilescu.

Modificarea procedurii privind impozitul specific pentru microîntreprinderi şi eliminarea condiţionării înregistrării în scopuri de TVA pentru societăţi sunt câteva dintre modificările la proiectul de Cod Fiscal ce îşi vor face efectele începând din a doua parte a acestui an.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.