STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, EUROPA

Guvernul britanic anunță noi măsuri de austeritate pentru bugetul 2015 – 2016​. Vrea economisirea a 11,5 miliarde de lire

Guvernul britanic a confirmat miercuri intenția de a economisi 11,5 miliarde de lire (13,5 miliarde euro) suplimentari, pentru a lupta împotriva deficitului, dar a promis investiții în infrastructură și cercetare, scrie AFP.

Sursă: www.presstv.ir
Sursă: www.presstv.ir

„Această țară trebuie să continue să realizeze economii” din cauza „provocărilor venite din afară”, precum criza din zona euro sau creșterea prețului petrolului, a declarat ministrul conservator al Finanțelor, George Osborne, prezentând în fața deputaților cheltuielile publice pentru exercițiul bugetar 2015/16.

Economiile vor proveni de la guvern și din sectorul public, cum ar fi stoparea creșterii automate a salariilor pentru funcționari sau limitarea anumitor prestații sociale. Aproape 144.000 de posturi de funcționari vor dispărea până în 2015/16.

Aceste noi tăieri bugetare vor începe să aplice în momentul în care britanicii vor fi chemați să voteze pentru alegerile generale din 2015.

În plus, Osborne a anunțat noi investiții în transporturi, energie și cercetare, care vor fi prezentate detaliat joi”. Acestea vor reprezenta peste 300 de miliarde de lire investiții garante până la finele acestui deceniu”, „de la drumuri la căi ferate, de la poduri la internet de mare viteză, de la știință la școli”, a afirmat Osborne.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.