STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Politica cu impact economic, Buget & Finantare Deficit

Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară din 2013. Deficitul bugetar revizuit la 2,54% din PIB

Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară din acest an, care prevede o reducere a veniturilor estimate ale bugetului general consolidat cu 3,4 miliarde lei şi a cheltuielilor cu 2,2 miliarde lei, au declarat surse oficiale.

Sursă: www.zf.ro
Sursă: www.zf.ro

Ținta de deficit bugetar a fost revizuită ascendent la 2,54% din PIB, atingând suma de 15,9 miliarde de lei. Astfel deficitul bugetar rectificat este mai mare cu 1,2 miliarde lei sau 0,2 puncte procentuale din PIB față de nivelul aferent rectificării bugetare anterioare.

În ceea ce privește veniturile bugetului general consolidat, cea mai mare revizuire în scădere este la nivelul veniturilor nefiscale de -1,65 miliarde de lei, respectiv 0,2% la PIB.

Revizuirea cumulată la nivelul veniturilor fiscale  este de -1,8 miliarde lei, fiind datorată estimărilor unor încasări mai mici la nivelul accizelor în valoare de -901 milioane de lei, TVA de -365 milioane de lei şi impozitului pe venitul persoanelor fizice, reprezentând -308 milioane de lei.

Cheltuielile de investiţii au scăzut la rectificare cu 1,2 miliarde de lei. Acestea cuprind cheltuielile de capital, cheltuielile aferente programelor cu finanţare rambursabilă, proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare şi alte transferuri de natura investiţiilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.