STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Finantari UE & Granturi

Guvernul a aprobat ajutoare de stat de 40 mil. euro la investiţii de 112 mil. euro în primele 4 luni din 2014

Ministerul Finanţelor a emis, în primele patru luni ale acestui an, pe toate cele patru scheme de ajutor de stat, acorduri de finanţare în sumă totală de 40 milioane euro, la o valoare totală a investiţiilor de 112 milioane euro, potrivit Mediafax.

328287a_img„De la începutul anului, pe toate cele patru scheme care sunt în vigoare, Ministerul Finanţelor a emis acorduri de finanţare pentru o valoare totală de a investiţiilor de 112 milioane euro, valoarea ajutorului de stat – 40 milioane euro, deja plătiţi 21 milioane euro, şi creare a 1.300 noi locuri de muncă”, a declarat ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

Ministrul a adăugat că, din august 2012 şi până în prezent, au fost emise 9 acorduri de finanţare pe schema de ajutor de stat destinată tehnologiilor înalte, valoarea totală a ajutorului de stat fiind de 77 milioane de euro, pentru 3.631 noi locuri de muncă.

Conform lui Voinea, contribuţia totală pe care aceste firme o vor da statului român sub formă de taxe şi impozite în următorii 5 ani, numai aferente locurilor de muncă create, se ridică la un sfert de miliard de euro.

Ministrul a dat asigurări că schema de ajutor pentru industria IT, care a început în 2012, va continua şi după 1 iulie 2014, iar alte companii vor putea primi un astfel de ajutor întrucât este o schemă de succes.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.