STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica Fiscala - Taxe & Impozite, Turism

Guvernul a adoptat OUG pentru reducerea TVA la 9% la pachete de turism all-inclusive

all inclusiveGuvernul a adoptat o ordonanta de urgenta pentru reducerea TVA la 9% la pachetele all-inclusive in turism, fiind o chestiune de competitivitate in sectorul turism.

Dupa discutiile recente cu delegatia Fondului Monetar International (FMI), Comisia Europeana (CE) si Banca Mondiala (BM), premierul Victor Ponta a anuntat ca anul viitor taxa pe valoarea adaugata (TVA) la pachetele all-inclusive din turism va scadea la 9%.

„Am reusit sa rezolvam o problema importanta, chiar daca are un impact bugetar mai redus, si anume scaderea TVA la pachetele all-inclusive din turism de la 24% la 9%, pentru ca era o problema de competitivitate a sectorului de turism din Romania”, a declarat prim-ministrul, care a adaugat ca „impactul bugetar este 100 de milioane de lei. Este inclus in acest buget”.

Ministrul delegat pentru IMM si Turism, Florin Jianu, a precizat, insa, ca masura nu se refera doar la pachetele all inclusive, ci si la acelea care contin una sau doua mese pe zi, cu conditia sa includa si cazarea.

La acest moment, TVA de 9% se aplica doar la pachetele ce contin cazare si mic dejun. In ultimii ani, hotelierii au tot cerut reducerea TVA si pentru celelalte tipuri de pachete, considerand o anomalie ca o cafea sau un croissant mancat dimineata sa fie taxat cu 9%, iar pentru acelasi produs, dar consumat la pranz, TVA sa fie de 24%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.