STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, PIETE FINANCIARE, Politica Sociala & Legislatia Muncii & Migratie, Banci & BNR, Credit Ipotecar & Imobiliar & ANL, Constructii & Imobiliare

Guvernul a suplimentat plafonul pentru Prima Casa cu 200 milioane lei

prima casaGuvernul a aprobat, miercuri, suplimentarea cu 200 mil. lei a plafonului pentru Prima Casa, existand foarte multe cereri pentru garantii, scrie Mediafax.

Executivul a aprobat proiectul de hotarare prin care majoreaza plafonul de garantare pentru programul Prima Casa cu 200 milioane de lei, echivalentul a 44 milioane de euro, in acest an, fata de cele 2,6 miliarde lei existente.

Purtatorul de cuvatnt al Guvernului, Dan Suciu, a precizat ca modificarile programului pentru anul viitor vor fi discutate in sedinta Guvernului de saptamana viitoare.

Recent, ministrul Finantelor, Anca Dragu, a afirmat ca anul viitor va fi redus plafonul de garantii pentru programul Prima Casa la 1,5 miliarde de lei, iar creditele se vor acorda in conditii actualizate de cost. Rata dobanzii va fi ROBOR plus o marja de 2%, fata de 2,5% in prezent, restul conditiilor ramanand neschimbate.

Anul viitor se pot emite garantii si din diferenta ramasa nealocata din plafonul anului curent, precum si din diferenta neutilizata pana la 31 decembrie 2015 din sumele alocate bancilor.

Precizam ca suma reprezentand diferenta ramasa nealocata, precum si cea alocata si neutilizata din plafonul alocat pentru anul curent se va publica pe site-ul Finantelor si al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), pana la 31 ianuarie 2016 si se utilizeaza cu prioritate de catre banci.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.