STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica Fiscala - Taxe & Impozite, Politica Sociala & Legislatia Muncii & Migratie

Noile taxe negociate de guvern cu FMI

Noile măsuri negociate cu FMI, prevăd introducerea unor noi taxe  începând cu 1 ianuarie 2014 și o serie de noi facilități pentru românii cu venituri mici.

sursa: cursdeguvernare.ro
sursa: cursdeguvernare.ro

Astfel una din măsuri prevede modificarea modalității de impozitare a proprietății, care va varia în funcție de scopul de folosință și nu de statutul legal al proprietarului. Cei care au venituri din chirii vor plăti din câștiguri contribuții la sănătate și pensii.

O altă prevedere se referă la cea prin care nevestele sau copiii majori ai oamenilor cu venituri mari, care nu lucrează, vor aduce costuri suplimentare pentru cei care ii intrețin, cel care aduce banii în casă va plăti pentru aceștia contribuții la pensii și sănătate.

Printre facilitățiile oferite de guvern, se numără  acordarea unui ajutor suplimentar, începând cu luna septembrie, pentru familiile cele mai sărace care se încălzesc cu electricitate, creșterea venitului minim garantat și nivelul alocațiilor familiale precum și extinderea bazei de aplicare a contribuțiilor sociale , prin aplicarea de contribuții și pe veniturile din profesii liberale sau copyright, pentru a se asigura un sistem unitar de stabilire a pensiei pentru diversele categorii de contributori.

Pachetul de servicii pentru asigurarea obligatorie de sănătate va fi definitivat până la jumătatea lunii octombrie și odată stabilit, asigurații vor plăti o contribuție suplimentară, dacă doresc să beneficieze de alte servicii în spitalele de stat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.