STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Legislatie & Mediu de Afaceri, Auto

Guvernul a aprobat hotărârea privind nivelul maxim al primelor de asigurare în cazul RCA – surse

protestrcaExecutivul a adoptat, miercuri, Hotărârea de Guvern privind stabilirea nivelului maxim al primelor de asigurare în cazul RCA, incluzând în anexă și tarifele pentru autovehiculele electrice, omise în proiectul publicat de Ministerul Finanțelor, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Proiectul de aprobare a Hotărârii de Guvern nu a figurat inițial pe ordinea de zi, fiind introdus pe ordinea de zi suplimentară.

Potrivit proiectului supus dezbaterii publice de Ministerul Finanțelor, la autoturisme prima maximă variază între 547 lei şi 3.087 lei, în funcţie de capacitatea cilindrică a maşinii şi vârsta şoferului, iar la autovehicule pentru transport de marfă prima este între 749 lei şi 2.979 lei, la persoane fizice. La personae juridice, prima maximă la autoturisme este cuprinsă între 885 lei şi 1.285 lei, iar la autovehicule de marfă între 943 lei şi 7.534 lei.

”Actul normativ are în vedere situaţia deosebită apărută în urma unei disfuncţionalităţi a pieţei asigurărilor obligatorii auto din România, precum şi a situaţiilor financiare dificile ale unor societăţi din piaţă, aspecte care au generat o evoluţie ascendentă a primelor medii pe piaţă”, arăta Ministerul Finanțelor într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului MF, proiectul de HG instituie un mecanism de control al pieţei asigurărilor obligatorii auto din România, prin stabilirea de către Autoritatea de Supraveghere Financiară a tarifelor de primă maxime pe categorii de vehicule, tarife ce urmează a fi aplicate de către societăţile de asigurare RCA.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.