STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Politica cu impact economic, Legislatie & Mediu de Afaceri, Insolventa & Lichidatori

Guvernul a amanat intrarea in vigoare a Legii falimentului personal

guvern2Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta pentru amanarea termenului de intrare in vigoare a Legii nr.151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice, urmand sa fie aplicata abia din decembrie 2016.

Legea privind procedura insolventei persoanelor fizice prevede ca orice cetatean aflat in incapacitate de plata a datoriilor, nu din vina sa, sa isi poata reesalona datoriile, pe baza unui plan de redresare financiara, pe o perioada de cinci ani, potrivit Mediafax. Astfel, cei care isi declara falimentul sunt protejati de executarea silita.

Toate cheltuielile datornicului vor fi verificate de un administrator judiciar. Persoanele condamnate pentru evaziune fiscala, dar si cei care au ajuns in insolventa in mod fraudulos ori au acumulat datorii noi prin achizitii costisitoare nu pot beneficia de prevederile acestei legi.

Legea a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis in iunie 2015 si urma sa intre in vigoare la finalul acestui an, insa normele de aplicare a actului normativ nu au fost adoptate inca. De asemenea, CSM a cerut o amanare pe motiv ca nu exista suficient personal care sa analizeze dosarele celor care solicita declararea falimentului personal.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.