STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, HR & DEZVOLTARE PERSONALA, Politica cu impact economic, Human Resources

Guvern: Program pentru păstrarea în țară a olimpicilor – granturi de 3.500 euro anual pentru angajarea în Cercetare

Sursa: Cursdeguvernare.ro

Guvernul va oferi, în cadrul unui nou program Brain Return, un grant de 3.500 de euro anual pentru a-i convinge pe olimpici să rămână în țar. Scopul este nu doar stoparea exodului creierelor, ci și întinerirea personalului din cercetare și creștere a performanțelor din acest domeniu.

Câștigătorii primelor trei locuri la olimpiade naționale și internaționale vor putea primi o bursă anuală de 3.500 euro dacă acceptă ca după terminarea studiilor să lucreze timp de 10 ani în cercetarea românească.

La numirea ca ministru al Cercetării, Șerban Valeca anunța un program pentru atragerea în țară a talentelor românești plecate și implicate în cercetarea de vârf din străinătatea:

„Prin parteneriatele public-privat în special din parcurile ştiinţifice sau tehnologice create vom încerca un alt program denumit Brain return. Cercetătorii şi profesorii români care lucrează afară să aplice şi să poată lucra şi în ţara noastră”, explica în ianuarie Valeca.

În ședința de joi a Executivului, ministrul a prezentat Nota referitoare la programul ”Grantul de Cercetare pentru olimpicii români”, care este o componentă a Programului Brain Return:

“În vederea creșterii competitivității în învățământul superior și stabilirea tinerilor dotați în țară și totodată, pentru întinerirea forței de muncă în cercetarea românească, am venit cu o notă și apoi o să venim cu reglementarea privitor la acordarea unui grant de cercetare pentru olimpicii români care au obținut locurile I, II, III la olimpiadele internaționale și naționale.

E vorba de un grant de 3.500 de euro pe an şi pentru echipe de cinci olimpici care vor face modele experimentale, încă 5.000 de euro.

 

Cititi continuarea pe cursdeguvernare.ro

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.