STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Servicii & Comert & Logistica, EUROPA, Piata de Capital - BVB

Grupul sud-african Steinhoff – ce detine Kika si Pepco – prabusire bursiera dupa fraude contabile

Steinhoff International Holdings, unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă la nivel mondial, care în România controlează magazinele Kika şi Pepco, se prăbuşea azi pe bursa de la Frankfurt în urma demisiei directorului general pe fondul unor nereguli contabile, scrie Bloomberg. Azi după masă acţiunile Steinhoff scădeau cu 60%, ceea ce înseamnă că din valoarea de piaţă a companiei dispăreau 8 miliarde de euro, informeaza Ziarul Financiar.
Agenţia de presă Thomson Reuters notează că demisia directorului general, în această funcţie de două decenii, a şocat investitorii care au susţinut reinventarea rapidă a companiei, un lanţ sud-african de mobilă într-un imperiu internaţional de retail. Compania a anunţat joi că “au apărut informaţii care au legătură cu neregulile contabile care necesită investigaţii suplimentare” şi că miliardul Christo Wiesse, acţionar al Steinhoff şi unul dintre cei mai bogaţi sud-africani, va prelua intermiatul companiei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.