STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, Legislatie & Mediu de Afaceri, Telecom & IT-C & Online

Grupul norvegian Kongsberg, acuzat de corupţie pentru contracte obţinute în România în 1999-2008

Procuratura din Norvegia acuză grupul Kongsberg de corupţie, în legătură cu livrările de echipamente de comunicaţii efectuate în România în perioada 1999-2008, a anunţat marţi grupul norvegian, transmite Mediafax.

Kongsberg-Delivers-New-Well-Monitoring-SystemAutoritatea Naţională Norvegiană pentru Investigarea şi Inculparea Delictelor Economice şi de Mediu (OKOKRIM) a informat marţi Kongsberg în legătură cu acuzaţiile care i se aduc. Kongsberg va colabora îndeaproape cu OKOKRIM şi alte autorităţi relevante pentru clarificarea tuturor aspectelor legate de acuzaţii, se arată într-un comunicat al companiei.

Grupul precizează că are toleranţă zero faţă de corupţia din rândul angajaţilor, consultanţilor şi asociaţilor de afaceri şi, în calitate de companie cu activităţi internaţionale considerabile, dispune de un program anticorupţie şi de standarde etice înalte, integrate de operaţiunile pe care le desfăşoară.

Începând din 1999, grupul Kongsberg a încheiat mai multe contracte cu ministere din România, constând în livrarea de sisteme de comunicaţii pentru poliţie şi autorităţile vamale, precum şi sisteme de comunicaţie codificate destinate Ministerului Afacerilor Externe şi misiunilor diplomatice.

Grupul Kongsberg include Kongsberg Maritime, Kongsberg Defense Systems, Kongsberg Protech Systems şi Kongsberg Oil&Gas Technologies.

Kongsberg Defense Systems este principalul furnizor de echipamente de apărare din Norvegia, furnizând în special rachete, sisteme de comandă şi control al armamentului şi echipamente de comunicaţii.

OKOKRIM este autoritatea de investigare şi inculpare a delictelor economice şi de mediu din Norvegia, principala sursă de specialişti pentru poliţie şi procuratură, în activităţile de combatere a activităţilor ilegale. Istituţia a fost înfiinţată în 1989, având atât rolul unei agenţii de poliţie specializată cât şi de birou de procuratură, cu autoritate naţională.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.