STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica, Constructii & Imobiliare

Grupul Iulius va construi cea mai inalta cladire din Romania la Timisoara, iar investitia se ridica la 220 mil. euro

complexGrupul de companii Iulius, detinut de omul de afaceri Iulian Dascalu, va investi 220 de milioane de euro intr-un ansamblu multifunctional, cu spatii de birouri, inclusiv cea mai inalta cladire din Romania, de retail si petrecerea timpului liber.

„Openville Timisoara” va fi creat dupa conceptul «lifestyle center» si va reuni functiuni de office, retail, parc si entertainment. „Investitia reprezinta cea mai mare infuzie de capital privat in sectorul de real estate din vestul tarii, fiind al doilea proiect de tip mixt din portofoliul companiei, dupa ansamblul urbanistic Palas Iasi”, dupa cum se arata intr-un comunicat al companiei.

Proiectul dezvoltat de Iulius Management Center va avea o suprafata totala construita de 594.000 metri patrati, iar Iulius Mall Timisoara va face parte din acesta.

Cea mai mare pondere o va avea componenta de birouri. In total, vor fi construite sapte imobile de birouri clasa A, cu o suprafata totala de peste 131.000 mp inchiriabili, printre care si cea mai inalta cladire din Romania.

In ceea ce priveste componenta de retail, compania mentioneaza ca vor exista peste 100 de magazine, restaurante si cafenele. Complexul va include si un multiplex cu 15 sali de cinema, precum si o zona de fresh market, cu fast food-uri si brutarii, carmangerii si locatii cu produse alimentare naturale.

Lucrarile de constructie vor incepe in aceasta toamna, iar pana la finalul lui 2016 se vor inaugura 33.000 mp de spatii office. Prima faza de dezvoltare va fi finalizata in ultimul trimestru din 2017 si va cuprinde 80.000 mp de birouri clasa A, zona de retail si parcul. A doua etapa va presupune dezvoltarea de spatii office pana la suprafata de 131.000 mp, in functie de cerintele pietei.

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.