STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Finante & Servicii Profesionale, Asigurari & Pensii Private

Groupama Asigurari Romania estimeaza un profit brut de 20 mil. lei in 2015

cladire GroupamaCompania Groupama Asigurari Romania estimează o crestere cu 5% a veniturilor, in acest an, si un profit brut de 20 milioane de lei, fata de profitul brut de 13,5 milioane lei obtinut in 2014, dupa cum a anuntat directorul general al companiei, Francois Coste.

Groupama Romania a inregistrat, in 2014, un volum de prime brute subscrise de 710,6 milioane lei, in scadere cu 0,98% fata de 2013, si ocupa locul patru pe piata locala a asigurarilor, afirma directorul general adjunct al companiei, Calin Matei.

Cea mai importanta linie de business este cea a asigurarilor CASCO, unde Groupama si-a consolidat locul doi pe piata romaneasca si a inregistrat prime brute subscrise de 338,469 milioane lei, in crestere cu 3,34%.

Pe segmentul asigurarilor de tip Property, Groupama ocupa locul doi, cu o cota de piata de 13,5%, si prime brute subscrise de 160 milioane de lei, in crestere foarte usoara, cu 0,03% fata de 2013.

La asigurarile RCA, Groupama Romania ocupa locul noua pe piata si a consemnat prime brute subscrise de 126,04 milioane de lei, in scadere cu 5,9% fata de anul anterior. Compania si-a redus in mod voluntar expunerea pe acest segment.

Asigurarile de sanatate si accidente au fost marcate de o dezvoltare puternica datorata dezvoltarii portofoliului de clienti corporate, avand ca rezultat cresterea subscrierilor pana la 11,29 milioane de lei, cu 71,81% mai mult tcomparativ cu anul trecut.

Asigurarile de Viata au avut o contributie in totalul primelor brute subscrise de 43 milioane de lei, in crestere cu 3% fata de 2013, peste media de crestere a pietei de 0,47%. Compania ocupa locul 11 pe piata locala, pe acest segment.

Potrivit reprezentantilor Groupama Asigurari, pentru al doilea an consecutiv compania inregistreaza cele mai putine reclamatii din top 5 asiguratori generalisti, cu o scadere a numarului acestora cu 29% fata de anul anterior.

Grupul Groupama este prezent in 11 tari si a inregistrat, anul trecut, prime brute subscrise de 13,6 miliarde de euro si un profit brut de 257 milioane de euro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.