STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Asigurari & Pensii Private

Groupama Asigurari a obtinut un profit de 8,8 mil. lei in S1 din 2014

Groupama siglaGroupama Asigurari a obtinut in primele sase luni din 2014 un profit de 8,8 mil. lei, fata de pierderea de 18,9 mil. lei inregistrata in aceeasi perioada din 2013.

Exceptand liniile RCA si asigurarile de riscuri financiare, primele brute subscrise in S1 din 2014 de catre Groupama au inregistrat o crestere de 6,2%, printr-o transformare a portofoliului, in linie cu strategia companiei, anunta reprezentantii asiguratorului francez.

Primele brute subscrise in primul semestru din acest an au insumat 324,1 milioane de lei, cu 10,8% mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut, scadere cauzata de reducerea voluntara si temporara pe segmentul asigurarilor RCA si de reducerea activitatii pe segmentul Riscuri financiare.

Evolutia primelor brute subscrise pe segmentul de asigurari non-viata a consemnat un total de 304,1 milioane de lei si reprezintă 94% din totalul primelor brute subscrise. Asigurarile de viata au insumat 20 milioane de lei, in crestere cu 5,5%, si reprezinta 6% din totalul primelor brute subscrise.

Rezultatele pe asigurari non-viata s-au datorat evolutiei asigurarilor CASCO, unde Groupama si-a consolidat pozitia in piata, astfel ca, la acest moment, este al doilea mare jucator pe acest segment, in ciuda unei scaderi a pietei de 2%, la finalul lui aprilie 2014. Astfel, primele brute subscrise au atins valoarea de 156,7 milioane de lei, ceea ce reprezinta o crestere de 5,6%, comparativ cu iunie 2013.

Totodata, un alt factor ce a influentat rezultatele pozitive pe segmentul non-viata a fost scaderea voluntara a expunerii pe segmentul RCA, cu 47% mai putin fata de 2013, la 45,2 milioane de lei. Aceste masuri au generat si o scadere a ratei daunei cu 7,4 puncte procentuale, fata de sfarsitul lui 2013, si o reducere semnificativa a volatilitatii acestei linii de business.

Si reducerea semnificativa a activitatii pe linia asigurarilor asociate riscurilor financiare a contribuit la obtinerea rezultatelor pe S1 din 2014, cu o scadere de 77,6%, pana la valoarea de 4,3 milioane de lei.

In ceea ce priveste primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor de proprietati, inclusiv asigurarile agricole, se mentin in scadere, insa doar de 0,5%, pana la 76,3 milioane de lei, in contextul unei scaderi a pietei de 5% a pietei, in aprilie 2014. Asiguratorul este, in prezent, lider pe segmentul asigurarilor agricole.

Pe segmentul alte asigurari non-viata, Groupama a inregistrat o crestere de 49,2%, la 21,5 milioane de lei, cu mentiunea ca asigurarile de sanatate au cunoscut o dezvoltare semnificativa, desi compania s-a lansat in activitatea pe acest segment in urma cu doar aproximativ un an.

In cazul asigurarilor de viata, primele brute subscrise au crescut cu 5,5% fata de aceeasi perioada din 2013, la 20 milioane de lei, in special in cazul asigurarilor de viata cu componenta de protectie, datorita cresterilor inregistrate cu partenerii bancari si reteaua proprie de distributie.

Compania de asigurari mentioneaza ca imbunatatirea rezultatului financiar pozitiv a fost puternic influentata si de implementarea cu succes a unui program de eficientizare a cheltuielilor, fara a renunta insa la investitiile in calitatea produselor si serviciilor precum si a performantei operationale. Cheltuielile totale (achizitie si administrare) au fost reduse cu 17,4% fata de finalul lui iunie 2013, depasind astfel rezultatul asteptat pentru 2014.

Imbunatatirea performantei tehnice si eficientizarea cheltuielilor se reflecta intr-o rata combinata consolidata neta pe segmentul asigurarilor non-viata, in scadere cu 4,6 puncte procentuale comparativ cu finalul lui iunie 2013.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.