STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Telecom & IT-C & Online

Google Maps – dupa India, Google a lansat optiunea pentru motociclisti si in Filipine, Hong Kong, Indonezia, Malaezia, Myanmar, Singapore, Taiwan, Thailanda si Vietnam, disponibila pe Android

Luna trecuta, Google Maps a lansat un nou mod – cel pentru motociclete – pe mai multe piete asiatice, acolo unde transportul pe doua roti este o forma cel putin populara de transport.

Conform The Verge, noul mod de trasare a drumului ofera informatii despre timpii de calatorie standard, optiuni de condus ce includ drumuri inguste si scurtaturi pe care nu ar putea intra o masina, evitand drumurile pe care motocicletele nu au voie.

Navigatie utilizand repere, nu nume de strazi

Optiunea a fost lansata in India in luna decembrie, tara ce a depasit China ca cea mai mare piata de vehicule pe doua roti. Diferita de instructiunile de condus standard, aceasta varianta de navigatie foloseste repere, de exemplu „intoarce la spitalul din Bangkok” in loc de a da numele strazilor. Managerul de produs Krish Vitaldevara a spus, la un eveniment de lansare a serviciului in Thailanda, ca scopul este acela de a oferi oportunitatea conducatorilor sa citeasca si memoreze traseul inainte de incepe calatoria, mai ales ca aceste tari au alei si strazi fara nume. Cel mai important aspect, conform Gear Patrol, este ca acest gen de instructiuni ia in calcul siguranta motociclistilor, ce nu pot citi harta sau numele strazilor cu aceeasi usurinta precum conducatorii auto.

Sursa: www.theverge.com & www.gearpatrol.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.