STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online, Cercetare & Edu & Marketing & Media, INTERNATIONAL

Google investește 300 de milioane de dolari în presa credibilă, pentru a combate știrile false

Compania americană Google a anunțat că va investi 300 de milioane de dolari într-o serie de proiecte destinate combaterii știrilor false de pe internet și susținerii presei credibile, suma urmând să fie alocată pe parcursul a trei ani, transmite AFP, conform Mediafax.

În timpul unei prezentări care a avut loc marți, la New York, Google, mult timp criticat pentru că a contribuit la răspândirea știrilor false și la declinul presei tradiționale, a anunțat o serie de proiecte destinate „promovării informațiilor fiabile și de calitate”. De asemenea, aceste proiecte vor ajuta presa credibilă să câștige și mai mulți abonați, potrivit Google.

Philipp Schindler, Chief Business Officer, a dat asigurări că „viitorul Google și cel al companiilor media partenere sunt legate”.

Printre proiectele care vor fi susținute de compania cu sediul în Mountain View, SUA, se numără crearea unui „laborator al dezinformării”, în partenariat cu Institutul Shorenstein din Harvard, o continuare a inițiativei „CrossCheck” testată în Europa pentru a combate dezinformarea în timpul recentelor campanii electorale din Franța și Marea Britanie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.