STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online

Google Inc formeaza un nou conglomerat, Alphabet Inc

Google siglaGoogle Inc formeaza un nou conglomerat, Alphabet Inc, care urmeaza sa incorporeze unitatile tot mai diversificate de afaceri si de investitii, ce aduc totusi mai putin profit imediat decat motorul de cautare pe Internet, potrivit DPA.

Cofondatorul si directorul general al Google, Larry Page, a anuntat, intr-o postare pe blogul oficial al companiei, ca Alphabet este o „colectie de companii”, in care Google este cea mai mare dintre ele.

„Acest nou Google este un pic mai suplu, iar companiile care se afla destul de departe de principalele noastre produse de Internet vor face, in schimb, parte din Alphabet”, a scris el.

„In esenta, credem ca acest lucru ne ofera mai mult spatiu de management, sa putem sa facem in mod independent lucruri care nu au prea multa legatura intre ele”, mai precizeaza Page.

Google Inc va fi inlocuita de catre Alphabet Inc ca societate cotata la bursa. Toate actiunile vor fi convertite in mod automat la paritatea de unu la unu in actiuni Alphabet, iar Google va deveni o filiala detinuta integral.

Alphabet nu este conceputa ca marca de consum, iar fiecare filiala va avea propriul director executiv.

Intre actualele filiale ale Google se afla Google Maps, YouTube, browserul si sistemul de operare Chrome si Android.

Din Alphabet vor face parte, in mod separat, filialele axate asupra sanatatii Calico si Life Sciences, alaturi de Google Ventures, Google Capital, Google X, Google Photos, Google Now si altele.

Pe de alta parte, odata cu transformarea celebrului motor de cautare intr-o filiala a noii entitati, Alphabet va fi condusa de Larry Page, relateaza Le Monde in sectiunea online Pixels.

Noul director general al filialei Google este Sundar Pichai, 43 de ani, aflat in plina ascensiune si protejatul lui Page. Insarcinat cu sistemul de operare pentru telefoane mobile Android si navigatorul de Internet Crome, Pichai a fost numit in octombrie 2014 vicepresedinte pentru produse. In opinia a numerosi observatori, el a devenit numarul doi in companie.

Pichai este originar din India, unde a absolvit Institutul de Tehnlogie din Kharagpur si are o diploma in inginerie si ştiinţa materialelor la Stanford. Acesta deţine si un MBA la Wharton School, Universitatea Pennsylvania, si a lucrat pentru companiile McKinsey si Applied Materials inainte de a ajunge la Google, in 2004.

Colin Gillis, analist tehnologie la BGC Partners din New York, a declarat ca numirea lui SundarPichai a fost o miscare inteligenta, avand in vedere competitia actuala a talentelor in domeniul tehnologiei. Fostul sef al Android si Chrome este in topul listei celor mai vanati oameni.

„Sentimentul meu este acela ca el este omul potrivit pentru aceasta pozitie „, spune Gillis. Aceasta oportunitate de job la gigantul Google poate sa ii scoata in evidenta calitatile. „De cand s-a alaturat echipei Google, in 2004, Sundar a fost martorul lansarii unei numeroase serii de produse-cheie pentru consumatori, care sunt folosite in prezent de sute de milioane de oameni”,  a adaugat Gillis.

Compania americana Google a anuntat luni ca va crea o noua firma, denumita Alphabet, care va deveni firma „mama” a Google, in timp ce Sundar Pichai va deveni CEO al Google, iar Larry Page va conduce noua companie, potrivit presei americane.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.