STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, M&A & VentureCapital & Private Equity, Auto

Germania şi Marea Britanie sunt îngrijorate de achiziţia Opel de către Groupe PSA

Grupul PSA al mărcilor Peugeot şi Citroen dorește să achiziționeze uzinele Opel de la General Motors (GM), astfel GM va abandona operaţiunile din Uniunea Europeană. Guvernele german şi britanic sunt îngrijorate de posibile disponibilizări ale miilor de angajaţi Opel.

Ministrul german al Economiei, Brigitte Zypries, a declarat că se aşteaptă ca tranzacţia să aibă loc, transmite Reuters. Alături de Opel, grupul PSA ar obţine o cotă de piaţă de aproximativ 16% în Europa pentru a depăşi Renault, devenind al doilea cel mai mare producător de automobile din regiune, după Volkswagen.

După întâlnirea cu prim-ministrul canadian Justin Trudeau,  Merkel a declarat că „cu Opel, negocierile sunt în desfăşurare”, adăugând că „vom face orice este politic posibil pentru a asigura locurile de muncă din Germania”.  Această situaţie dificilă care dă motive de îngrijorare sindicatelor şi lucrătorilor Opel vine pe un fond electoral delicat care poate influenţa rezultatul alegerilor din Germania. De asemenea, valul de îngrijorare a ajuns şi la Londra unde autorităţile britanice au contactat direct preşedintele GM pentru a discuta despre situaţia celor aproximativ 4.500 de angajaţi de la fabrica Opel, sub numele Vauxhall.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.