STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Servicii & Comert & Logistica, Comertul Exterior & Acorduri Liber Schimb

Germania, Italia şi Ungaria, principalele surse de importuri ale României

Germania, Italia şi Ungaria au fost principalele trei surse de importuri ale României în 2016, în condiţiile în care 38,27% din totalul importurilor au provenit din aceste ţări, arată un studiu al World Integrated Trade Solutions, conform Mediafax.

Importurile din Germania au totalizat 15,2 milioane de dolari şi au avut o pondere de 20,5%, cele din Italia au totalizat 7,6 miliarde de dolari şi au avut o pondere de 10,25%, iar cele din Ungaria au totalizat 5,6 miliarde de dolari şi au avut o pondere de 7,51%.

Cifrele anunţate de World Integrated Trade Solutions coincid, în linii mari, cu cele ale Diviziei Statistice a ONU. De exemplu, conform celei din urmă, importurile din Germania au totalizat 15,3 miliarde de dolari, cele din Italia au însumat 7,7 miliarde, iar cele din Ungaria 5,6 miliarde. Şi Divizia Statistică a ONU pune cele trei state pe primele trei locuri în rândul principalelor surse de importuri ale României.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.