STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, EUROPA

Germania a ajuns în mai la aproape 3 milioane de șomeri, de peste patru ori mai mult față de estimări

Cea mai mare economie europeană resimte efectele unei ierni mai lungi şi ale crizei din zona euro, șomajul din Germania crescând în luna mai de peste patru ori mai puternic decât anticipau analiştii, numărul şomerilor urcând la 2,96 milioane,  potrivit datelor ajustate sezonier prezentate miercuri de autorităţile germane.

Sursă: www.bloomberg.com
Sursă: www.bloomberg.com

Produsul Intern Brut al Germaniei a crescut cu numai 0,1% în primul trimestru, după o contracţie de 0,7% în ultimele trei luni ale anului trecut, transmite Bloomberg. Zona euro, principala piaţă de export a Germaniei, trece printr-o recesiune prelungită pe fondul crizei financiare.

Cu toate acestea, încrederea din mediul de afaceri a crescut în Germania în luna mai pentru prima dată din februarie, iar indicele încrederii consumatorilor va atinge în iunie cel mai ridicat nivel din 2007, anticipează GfK.

Marile companii germane şi-au redus estimările privind veniturile şi profitul în ultima perioadă, acuzând în principal dificultăţile din Europa. Cheltuielile de consum ale populaţiei au urcat în Germania cu 0,8% în primul trimestru, iar Bundesbank anticipează că activitatea economică va accelera în continuare.

Banca Centrală Europeană a redus dobânda de politică monetară la 0,5%, un nou minim istoric, iar preşedintele instituţiei, Mario Draghi, a afirmat că BCE este pregătită să scadă din nou dobânda cheie dacă va fi necesar.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.