STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Insolventa & Lichidatori, Turism

Genius Travel a intrat în insolvență generând situații în care turiștii și-au pierdut vacanțele plătite. ANAT propune măsuri

Image result for anatAlin Burcea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), spune că lucrează la asigurarea vacanţelor turiştilor prin dezvoltarea unui fond de garantare, către care să cotizeze toate agenţiile de turism. Decizia ANAT vine după ce Mareea Comtur şi Genius Travel nu au mai onorat vacanţele turiştilor, anunţând că vor intra în insolvenţă.

„Am decis să facem un fond de garantare, toate agenţiile de turism cu licenţă să fie obligate să plătească o sumă între 2000 şi 15.000 de euro pe an pentru asigurarea sumelor plătite de turişti. Asiguratorii nu doresc să mărească valoarea poliţelor, de aceea vom face acest fond de garantare. Supărarea mea foarte mare este că pe demnitarii din ultimii şapte ani nu i-a interesat problema asigurărilor, a fost o lipsă de preocupare a miniştrilor şi secretarilor de stat, de aceea am ajuns unde am ajuns”, a spus pentru ZF .  În prezent, agenţiile angrosiste au poliţe de 50.000 de dolari şi plătesc până la 1.500 de dolari pe an, în timp ce agenţiile revânzătoare plătesc pentru poliţe de 10.000 de dolari.

Mareea Comtur a păgubit 1.100 de turişti, suma tuturor contractelor ridicându-se la valoarea de 460.000 euro, din care sumele restante către furnizori se ridică la 285.000 euro, potrivit Direcţiei Generale de Control şi Autorizare Turism din cadrul Autorităţii Naţionale de Turism. Aceasta este a doua agenţie care şi-a lăsat turiştii fără vacanţe în mai puţin de o lună.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.