STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Industrie Prelucratoare, M&A & VentureCapital & Private Equity

General Electric discută preluarea companiei franceze Alstom, pentru 13 mld. dolari

Grupul american General Electric (GE), unul dintre cele mai mari conglomerate industriale la nivel global, discută preluarea companiei franceze Alstom într-o tranzacţie de 13 miliarde dolari, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei.

Acordul între GE şi Alstom, producătorul trenurilor TGV, ar putea fi anunţat încă din această săptămână.

descărcare (2)GE a acumulat rezerve de 57 miliarde dolari în afara Statelor Unite, pe care intenţionează să le utilizeze pentru a finanţa preluarea Alstom, unul dintre cei mai mari jucători în industria grea europeană, producând numeroase echipamente şi instalaţii, de la trenuri la centrale electrice.

Alstom a precizat joi, într-un comunicat, ca reacţie la informaţiile apărute în presă, că nu are cunoştinţă despre vreo ofertă publică lansată pentru acţiunile companiei. Acţiunile grupului francez au deschis joi dimineaţă în creştere cu 16%.

General Electric a încheiat anul 2013 cu venituri de 146 miliarde de dolari, în stagnare faţă de 2012, şi un profit net de 14 miliarde de dolari, în creştere cu 3%.

Alstom a înregistrat în anul fiscal anterior venituri totale de 20,2 miliarde euro, în urcare cu 2%, şi un profit net de 802 milioane euro, în creştere cu 10%.

GE a acumulat până la finele anului trecut rezerve de 89 miliarde de dolari, din care 57 miliarde de dolari în afara SUA. Companiile americane evită să repatrieze rezervele acumulate din afacerile din afara Statelor Unite din cauza taxei de 35% pe profit percepută de guvernul american.

Companiile americane multinaţionale au acumulat rezerve de 1.950 miliarde de dolari în afara SUA până la finele anului trecut, în urcare cu 11,8% faţă de 2012, potrivit datelor Bloomberg.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.