STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, HR & DEZVOLTARE PERSONALA, INTERNATIONAL, Leadership

Gates: Până în 2035 nu vor mai exista țări sărace

Bill Gates, cel mai bogat om de pe planetă, crede că până în 2035 nicio țară nu va fi atât de săracă precum cele 35 de state considerate, în prezent, de Banca Mondială drept cele mai sărace din lume, scrie Bloomberg.

Microsoft Co-Founder Bill Gates & Michael Bloomberg InterviewPeste 70% din ţări vor avea venituri pe cap de locuitor mai mari decât are China în prezent, iar aproape 90% vor fi peste nivelul actual din India, a precizat Gates în scrisoarea anuală a Bill & Melinda Gates Foundation.

El a contrazis „trei mituri” care blochează progresul şi anume că ţările sărace sunt condamnate să rămână sărace, ajutoarele străine sunt o mare pierdere, iar salvarea vieţilor duce la suprapopulare.

„Convingerea că lumea merge într-o direcţie greşită, că nu putem rezolva sărăcia extremă şi bolile, este o greşeală. Este dăunător. După aproape orice criteriu, situaţia din lume este mai bună ca niciodată. Peste două decenii va fi şi mai bine”, a scris Gates.

Fundaţia Gates a acordat granturi în valoare de 28,3 miliarde de dolari din 1997, pentru finanţarea unor proiecte în domeniul sănătăţii la nivel mondial şi a unor programe educaţionale în Statele Unite, potrivit site-ului acesteia.

Aproape toate ţările vor avea venituri aproape medii sau mai mari, după criteriile actuale, până în 2035, consideră Gates, potrivit căruia acestea vor învăţa de la vecinii mai performanţi şi vor beneficia de inovaţii precum noi vaccinuri, seminţe mai bune şi revoluţia digitală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.