STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, ANALIZE SECTORIALE, MACROECONOMIE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Politica Energetica

Furnizori: Energia s-a scumpit doar pe piețele angro, efectul pe factură va fi mult atenuat

Tarifele la consumatorii finali de electricitate au mai multe componente, din care doar energia „pură” (ca produs) s-a scumpit pe piețele angro, astfel că nu este de așteptat un impact major pe factură, au explicat miercuri reprezentanții Asociației Furnizorilor de Energie din România – AFEER, informeaza Mediafax.
„Din totalul prețurilor reflectate pe factura finală, 30% sunt costurile cu producția, 30% costurile cu distribuția, iar restul sunt diversele taxe și impozite. Iar pe piețele angro se negociază doar prețurile energiei, astfel că majorarea pe care o vedem acolo va fi mult atenuată până să ajungă la factura finală”, au explicat reprezentanții AFEER. Mai mult, „ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei) a dat un semnal că nu va mai recunoaște chiar toate costurile, lucru care a temperat piața când au mai fost tendințe de creștere a prețurilor”, au mai spus liderii furnizorilor de energie, într-o întâlnire cu presa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.