STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare

Frigoglass din Timisoara va prelua operatiunile din Turcia, pana la sfarsitul lui 2014

FrigoglassFabrica Frigoglass de la Timisoara va prelua operatiunile unitatii de productie din Silivri, Turcia, pana la sfarsitul acestui an, masura prin care grupul isi ajusteaza capacitatea de productie la nivelul scazut al cererii din Europa, din ultimii ani.

Imbunatatirile continue ale productivitatii realizate prin implementarea principiilor de productie de tip Lean in cadrul fabricii din Romania au generat o capacitate suficienta pentru a prelua activitatile din Turcia si pentru a face fata oricaror potentiale cereri viitoare, se arata intr-un comunicat al companiei.

Integrarea operatiunilor din Turcia in cadrul fabricii din Romania este un pas important pentru Frigoglass, deoarece va genera economii consistente, „va imbunatati absorbtia costurilor in general si va reduce complexitatea operatiunilor noastre din Europa”, afirma Torsten Tuerling, CEO Frigoglass.
„In plus”, continua Tuerling, „fata de optimizarea competitivitatii costurilor, aceasta decizie va permite trecerea la urmatoarea etapa a transformarii de tip Lean catre excelenta operationala si calitate impecabila”. Cu aceasta integrare, Frigoglass vrea sa demonstreze „ca suntem gata sa facem schimbari majore pentru a imbunatati continuu performanta companiei si pentru a creste valoarea pentru clienti”, a adaugat CEO-ul.

Frigoglass este partener strategic al companiilor de bauturi la nivel mondial si lider global in domeniul Ice Cold Merchandiser (ICM). Totodata, este principalul furnizor de ambalaje din sticla pe pietele in crestere din Africa de Vest. Cu o prezenta la nivel global, Frigoglass este bine pozitionata pe pietele mature din Europa si castiga teren pe pietele emergente. In sectorul ambalajelor de sticla, compania se concentreaza pe pietele din Africa si Orientul Mijlociu, acestea fiind principalele zone in care clientii investesc.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.