STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Agricultura & Agro-Food, TV & Video & Documentare

Fox News promoveaza vinurile moldovenesti

vinuri Republica MoldovaPostul american Fox News le recomanda americanilor vinurile din Republica Moldova, tara ce detine inclusiv un record Guinness in acest domeniu.

Intr-o emisiune a postului, „Wine with me”, realizatoarea Tracy Byrnes, degusta impreuna cu o experta in vinuri din Europa, Christy Canterbury, vinuri din aceasta „fosta enclava sovietica situata intre Romania, la Vest, si Ucraina, la Nord, Est si Sud”, pe care le recomanda americanilor, in contextul in care Rusia a impus embargou vinurilor moldovenesti, dupa cum noteaza Mediafax.

Serviciul rus pentru Protectia Consumatorilor (Rospotrebnadzor) a interzis, incepand din 10 septembrie 2013, importurile de vinuri din Republica Moldova, din cauza „calitatii nesatisfacatoare” a productiei. In 2008, in timpul razboiului cu Georgia, Rusia a interzis importurile de vin si din aceasta tara.

Christy Canterbury explica faptul ca vinurile moldovenesti reprezinta una dintre cele mai importante marfuri de export, iar aproximativ 25% din gospodarii sunt implicate, in diverse etape, in industria vinului. Producerea vinului in Republica Moldova dateaza de pe vremea „Iliadei” lui Homer, spune expertul in vinuri.

Republica Moldova are cea mai mare densitate de vii din lume, peste 111.600 de hectare de vii, ocupand 7% din terenul arabil al tarii, si cultiva atat struguri autohtoni, cat si de import, precizeaza Canterbury, care a subliniat faptul ca industria vinului reprezinta 3,2% din PIB-ul tarii si 7,5% din totalul exporturilor. In plus, colectia de vinuri de la Milestii Mici este cea mai mare din lume, potrivit Guinness Book of World Records, cu aproape doua milioane de sticle.

Economia Republicii Moldova, „cea mai saraca tara din Europa, depinde in mare masura de agricultura si de industrii, asa ca as vrea sa fiti indrazneti si sa beti pentru o cauza. Incercati vinul moldovenesc si sustineti tara”, ii indeamna realizatoarea pe americani.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.