STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Constructii & Imobiliare

Fostul mall Armonia din Braila, la un pas sa devina fabrica

Armonia BrailaDupa modelul Immofinanz, care a transformat recent mall-ul Armonia din Arad in fabrica, fostul mall Armonia din Braila, inchis de cinci ani, ar putea deveni fabrica. Daca se va finaliza tranzactia, ar fi, prin urmare, al doilea mall transformat intr-o capacitate de productie.

Fostul centru comercial Armonia din Braila, care dupa o investitie de 45 milioane de euro si noua luni de func­tionare a fost inchis in 2009 din cauza vanzarilor slabe, va fi cel mai probabil transformat in hala de productie, in conditiile in care un grup italian negociaza achi­zitia proiectului in acest scop.

Italienii realizeaza o serie de expertize tehnice pentru a vedea in ce masura cladirea proiectului poate fi transformata in hala de productie, afirma surse locale, pentru Ziarul Finnaciar, care sustin ca tranzactia are sanse mari sa se realizeze.

In vara lui 2009, centrul comercial dezvoltat de grupul RED, condus de britanicul Andrew Stear, era primul proiect de acest gen esuat in Romania, iar la finalul lui 2011 a fost pro­nuntat falimentul firmei Red Project Three, prin care a fost derulata investitia, in conditiile in care aceasta societate avea un credit de circa 28 milioane de euro contractat de la grupul austriac Volksbank.

Dupa ce s-a pronuntat falimentul, la finalul lui 2011, proiectul a fost scos la vanzare la un pret initial de 25 milioane de euro, dar acesta a fost redus treptat pana la un nivel de 10 milioane de euro, iar acum creditorii ar putea accepta o oferta chiar si sub acest nivel.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.