STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare

Ford România face noi angajări în fabrica din Craiova

Constructorul american de automobile Ford a anunțat că va recruta la Craiova aproape o mie de noi angajați, pregătindu-se de producția viitoarei generații a SUV-ului de clasă mică EcoSport, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ford România a început procesul de recrutare a 976 de operatori de bază și calificați pentru a începe, din toamnă producția, la Craiova, a viitoarei generații a SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport.

În prezent, în fabrica de automobile de la Craiova lucrează 2.715 persoane, anunță reprezentanții FordRomânia, într-un comunicat de presă.

“Ne bucurăm să putem anunța astăzi că adăugăm aproape 1.000 de noi locuri de muncă la uzina de producție de ultimă generație pe care o deținem la Craiova, aducând astfel numărul total de angajați la peste 3.650”, arată John Oldham, președintele Ford România, adăugând că “noile posturi merg în paralel cu transformarea uzinei, operațiune care a debutat în cursul iernii trecute cu scopul de a sprijini producția viitorului FordEcoSport”.

Angajările vor fi făcute prin intermediul unei agenții de recrutare de personal.

“Procesul de selecție a noilor angajați a început în luna aprilie și se va derula până la finalul lunii iulie. Din luna august, ne vom bucura sa-i putem primi deja pe noii noștri angajați, iar aceştia vor începe un program de formare specific pentru a înțelege Sistemul Global de Producție Ford, precum și rolurile pe care le vor avea în pregătirea lansării viitorului EcoSport”, arată, de asemenea, directorul departamentului de resurse umane al Ford România, Marina Babară.

Reprezentanții Ford România adaugă că trei zone-cheie ale Uzinei de Asamblare a Vehiculelor din Craiova au fost semnificativ îmbunătățite, iar 220 de roboți noi vor crește eficiența și calitatea în secțiile de Vopsitorie, Montaj General și Caroserie.

Din 2008, anul achiziției uzinei din Craiova, compania americană a investit peste 1,2 miliarde de euro în operațiunile de producție pe care le deține în România.

În fabrica din Craiova sunt produse în acest moment atât polivalentul Ford B-MAX, cât și motorul 1.0 EcoBoost, singurul motor care a reușit să câștige premiul Motorul Internațional al Anului (International Engine of the Year) pentru trei ani consecutivi.

“Ford va analiza în continuare oportunitățile de a construi noi produse la Craiova pentru a folosi în întregime capacitatea de producție și tehnologia existentă, în timp ce derulează discuții productive cu Guvernul României în vederea îmbunătățirii infrastructurii și a logisticii pentru a menține competitivitatea globală a uzinei FordCraiova”, spun reprezentanții Ford România.

Versiunea EcoSport produsă la Craiova va fi vândută în toată Europa, cu excepția Rusiei.

Potrivit Ford România, anul trecut, vânzările de SUV-uri au crescut în Europa cu mai mult de 30%, în timp ce vânzările modelului EcoSport au urcat cu mai mult de 40% și vor continua pe un trend crescător pe parcursul anului 2017.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.