STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, INTERNATIONAL

Ford intenționează să reducă 10% din forța de muncă la nivel global – WSJ

Ford Motor Co. intenționează să reducă 10% din numărul angajaților la nivel mondial, în contextul în care directorul general Mark Fields este presat să majoreze profitul companiei, scrie Wall Street Journal, citat de Bloomberg, informeaza Mediafax.

Reducerea locurilor de muncă este așteptată să fie schițată în decursul acestei săptămâni, urmând să fie vizați angajații cu salariu, potrivit surselor citate de Wall Street Journal (WSJ). Nu este clar dacă sunt incluși și angajați care sunt plătiți pe oră, scrie WSJ.

Acționarii Ford au criticat, săptămâna trecută, liderii companiei, pentru ceea ce un investitor numea performanță „patetică” a acțiunilor producătorului de mașini și a ridicat semne de întrebare în legătură cu modul în care boardul ar putea continua să îl susțină pe Fields, care este director general din iulie 2014. Boardul a pus presiune pe Fields pentru a îmbunătăți averea companiei, a spus o persoană apropiată de subiect.

„Nu am anunțat acțiuni de eficientizare a personalului și nici nu comentăm asupra speculațiilor”, au transmis reprezentanții Ford.

Strategia lui Fields este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care acțiunile Ford au scăzut cu aproape 36% de când acesta l-a înlocuit pe Alan Mulally. Fields a investit miliarde în mașinile electrice, în mașini care se conduc singure și în experimentele de ride-sharing.

Veniturile ajustate ale Ford, în primul trimestru, au scăzut cu 42%, în timp ce General Motors a anunțat că va avea un profit anual record. Fields a spus că Ford va reduce costurile cu aproape 3 miliarde de dolari anul acesta, iar veniturile își vor reveni în 2018.

Ford a angajat aproape 210.000 muncitori până la finalul anului trecut, inclusiv 101.000 în America de Nord.

Constructorul american de automobile Ford a anunţat, la începutul lunii aprilie, că va recruta la Craiova aproape o mie de noi angajaţi, pregătindu-se de producţia viitoarei generaţii a SUV-ului de clasă mică EcoSport.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.