STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, EUROPA, Auto

Ford construieşte în Europa un vehicul comercial electric, cu ajutorul tehnologiei germane de la startup-ul StreetScooter, al Deutsche Post

Ford construieşte un vehicul comercial electric în Europa, utilizând tehnologie oferită de startup-ul StreetScooter, al Deutsche Post, în condiţiile în care primăriile oraşelor din Germania iau măsuri împotriva emisiilor poluante ale automobilelor diesel, transmite Reuters, conform energynomics.ro.

Cea mai recentă măsură de acest tip a fost luată marţi de un tribunal german, care a impus primăriei din Berlin să interzică circulaţia vehiculelor diesel vechi în anumite zone ale oraşului, pentru reducerea poluării în conformitate cu standardele Uniunii Europene, potrivit News.ro. ”Fabricarea StreetScooter WORK XL la fabrica noastră din Koln combină perfect expertiza fără rival a Ford în domeniul producţiei de vehicule comerciale cu flexibilitatea de startup a StreetScooter”, a declarat Joerg Beyer, director general pentru dezvoltarea produselor la Ford of Europe.

Presiunile exercitate asupra producătorilor auto consacraţi de a accelera dezvoltarea unor vehicule cu emisii zero au dus la formarea unor alianţe noi cu companiile de tehnologie.

Noul model van al Ford este bazat pe un şasiu Ford fabricat în Turcia şi echipat cu transmisie şi caroserie proiectate cu ajutorul StreetScooter, potrivit News.ro. Capacitatea anuală de producţie a noului vehicul comercial va atinge 3.500 de vehicule, care vor fi fabricate la sediul central al Ford din Europa, din Koln, a anunţat Deutsche Post, care a adăugat că acestea vor fi livrate mai întâi către DHL Group, dar şi altor clienţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.