STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Piata de Capital - BVB, Derivate & Hedging - Sibex

Fondurile închise de investiții din România au ajuns la randamente de până la 30% pe an

La o dobândă de 3% la depozitele bancare, tot mai mulți români investesc în fondurile închise de investiții exotice precum arta, speculaţiile pe valute, energia verde, tere­nurile agricole şi imobiliare, conform unei analize ZF.

imagesÎn prezent, 2.900 de inves­ti­­tori îşi ţin economiile în unul din cele 26 de fonduri în­chise de in­ves­tiţii active pe piaţa lo­ca­lă. Peste 630 milioane de lei, în creş­tere cu 80 mi­lioane de lei faţă de înce­putul anului şi cu 200 milioane de lei faţă de începutul anului 2013, au intrat în conturile fondurilor închise de investiţii, fonduri care au reușit să-și creas­că activele cu peste 200 milioane de lei. 

Fondurile închise de investiţii sunt unele dintre cele mai exclusiviste pla­sa­mente, dar şi printre cele mai riscante. În afară de riscul inves­ti­ţiilor, fondurile închise îi expun pe in­ves­titori la riscul că nu pot ieşi din fond decât o dată sau de două ori pe an, la date dinainte stabilite, când fondul se des­chi­de pentru sub­scrieri sau retrageri.

Topul fondurilor închise de investiții după randamentele din ultimele 12 luni

Perioada 30 iunie 2013 – 30 iunie 2014

Untitled

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.