STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Piata de Capital - BVB

Fondul Proprietatea lansează Oferta Publică de Cumpărare pentru 600 milioane de acțiuni proprii

Fondul Proprietatea a anunțat că lansează Oferta Publică de Cumpărare pentru 600 milioane de acțiuni proprii, adică 4,35% din capitalul companiei, și în acest sens va cere acordul Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Sursă: www.business24.ro
Sursă: www.business24.ro

Raportat la cel mai recent preţ din piaţă, oferta este evaluată la o valoare totală de 436 mil.lei (97,7 mil.euro), fiind cea mai mare ofertă publică derulată pe bursă de o companie.

„Prin această ofertă, Fondul intenţionează să răscumpere până la 600.000.000 de acţiuni de la acţionari. În funcţie de răspunsul la această ofertă, alte oferte ar putea fi luate în considerare şi în viitor. Detaliile complete ale ofertei vor fi anunţate după obţinerea aprobării din partea ASF, care ar trebui obţinută în termen de 10 zile lucrătoare potrivit reglementărilor în vigoare. În considerarea acestui fapt, Fondul doreşte să informeze de asemenea că execuţia zilnică a programului de răscumpărare pe piaţa reglementată a fost suspendată începând cu 23 septembrie 2013; orice reluare după închiderea ofertei va fi anunţată din timp”, au declarat reprezentantii Franklin Templeton, administratorul activelor Fondului Proprietatea.

Fondul Proprietatea şi-a propus să cumpere 1,1 miliarde de acţiuni proprii, astfel că din aprilie, din momentul demarării acestui program, a răscumpărat 322 milioane de acţiuni.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.