STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Industrie Prelucratoare, M&A & VentureCapital & Private Equity, Constructii & Imobiliare

Fondul CEE Special Situation a preluat doua fabrici de termopan si usi PVC

PVCCEE Special Situation Fund, un fond austriac interesat de active cu probleme a preluat doua fabrici de materiale de constructii din Ilfov si Prahova de la grupul Aplast.

Doua fabrici de usi si ferestre din judeţele Ilfov si Pra­hova, cu afaceri de 25 milioane de lei si 150 de angajati, dar cu pier­deri in 2014, au fost preluate de fondul de investitii strain CEE Special Situations Fund, ai carui principali finantatori sunt BERD si o divizie a Bancii Mondiale, potrivit ZF.

Cele doua fabrici apartin grupului Aplast, fondat in 2000, si au fost vandute grupului Anaberger, parte a CEE Special Situations Fund, specializat in investitii pe pie­te emergente, unde gaseste companii aflate in dificultate.

„Grupul Anaberger realizeaza investitii controlate in entitati si industrii care intam­pi­na dificultati operationale, ma­nageriale si financiare si care necesita schimbari ime­diate si importante de redre­sare, precum restructurari fi­nan­ciare si operationale”, se arata in decizia Consiliului Concurentei prin care se aproba tranzactia.

Fabricile  (Aplast Wood Industry din Ilfov si Glass District din Prahova) aveau in 2014, ultimul an financiar pen­tru care sunt disponibile date financiare, o cifra de afaceri cu­mulata de circa 25 mi­lioa­ne de lei, peste 150 de angajati, dar si pierderi de circa 6 milioane de lei, scrie ZF.

CEE Special Situations Fund mai detine in Romania, prin intermediul Anaberger, si compania Bravo Trading, care face sisteme metalice de acoperire in orasul Fundulea din judetul Calarasi.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.