STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, INTERNATIONAL, P.I.B. & STATISTICI

FMI: Economia globală va crește cu 3,7% în 2014

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a îmbunătăţit estimarea privind creşterea economiei globale în acest an, de la 3,6% la 3,7%, şi a cerut economiilor avansate să menţină politicile monetare pentru întărirea recuperării, potrivit Bloomberg.

US-ECONOMY-LAGARDEÎmbunătățirea prognozei vine în contextul accelerării avansului PIB în SUA şi Marea Britanie. Statele Unite vor înregistra un avans de 2,8% în acest an, peste estimarea de 2,6% din octombrie, în timp ce pentru Marea Britanie creşterea economică a fost revizuită de la 1,9% la 2,4%.

De asemenea, Japonia va consemna un avans mai rapid, de 1,7%, faţă de 1,2% anterior, iar pentru China, a doua mare economie a lumii, Fondul a revizuit estimarea privind majorarea PIB de la 7,3% la 7,5%.

„În economiile avansate, deficitele de producţie rămân în general ridicate şi, având în vedere riscurile, politica monetară ar trebui să rămână relaxată, în timp ce consolidarea fiscală trebuie să continue. În multe economii emergente, cererea externă mai puternică din partea economiilor avansate va susţine creşterea, însă vulnerabilitatea internă rămâne un motiv de îngrijorare”, se arată în raportul FMI.

Europa Centrală şi de Est, din care face parte şi România, va înregistra un avans de 2,8% în acest an, uşor peste estimarea anterioară de 2,7% a Fondului. Pentru România, FMI, Comisia Europeană şi Guvernul anticipează o creştere de 2,1-2,2% a PIB.

Estimările FMI de creștere economică 

  • Germania – 1,6%
  • Franţa –  0,9%
  • Italia – 0,6%
  • Spania –  0,6%

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.