STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, P.I.B. & STATISTICI, Buget & Finantare Deficit

FMI: Deficitul bugetar din acest an va atinge 3,7%

Deficitul bugetar din acest an va atinge 3,7%, iar pentru 2018 se prevede o creștere a acestuia la 3,9% din PIB, a declarat vineri reprezentantul Fondului Monetar Internațional (FMI), Reza Baqir, informeaza Mediafax.

„Pentru 2017, dacă nu se iau alte măsuri, deficitul bugetar va atinge 3,7% din PIB. Problema este că în 2018, acesta va atinge 3,9% din PIB. Însă estimările pe 2018 se vor modifica după ce se vor purta discuții pe bugetul de anul viitor. Creșterea deficitului bugetar este cel mai mare din Europa”, a declarat vineri, reprezentantul FMI, Reza Baqir.

Acesta a precizat că, pentru reducerea deficitului bugetar este necesară creșterea eficientizării cheltuielilor, utilizarea fondurilor UE și accelerarea reformării ANAF pentru o mai bună colectare la buget.

Reprezentantul FMI a dar exemplul nivelului foarte scăzut al colectării TVA, România poziționându-se pe ultimele locuri în Europa.

Reza Baqir a spus că diferențele dintre proiecțiile FMI și cele ale guvernului României diferă deoarece “premisele de calcul ale bugetului sunt diferite”, existând diferențe și în ceea ce privește veniturile.

Reza Baqir a precizat că nu există nici o solicitare din partea României pentru încheierea unui nou acord cu FMI și că nici nu a fost angajată vreo discuție în acest sens, în întâlnirile avute în aceste zile cu oficialii români.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.