STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Politica cu impact economic, Politica Fiscala - Taxe & Impozite

FMI cere masuri compensatorii la veniturile pierdute prin amanarea accizei la carburanti

FMIFMI considera ca sunt necesare masuri care sa compenseze veniturile pierdute de stat prin amanarea cresterii accizei la carburanti. 

O misiune a Fondului se va afla la Bucuresti in ianuarie 2014 pentru discutii cu autoritatile in privinta combinarii primelor doua evaluari ale acordului stand-by, dupa cum informeaza Mediafax.

„Pentru a asigura atingerea tintei de deficit bugetar de 2,2% din PIB, va fi necesara adoptarea unor masuri care sa compenseze veniturile pierdute in urma amanarii cu trei luni a majorarii accizei la carburanti. Autoritatile au cerut discutarea unor astfel de masuri in luna ianuarie cu echipa FMI, fiind vizata combinarea primelor doua evaluari ale programului economic sustinut prin acordul stand-by. O misiune a FMI a planificat o vizita la Bucureati in luna ianuarie”, se arata intr-o declaratie de presa transmisa luni de reprezentantul rezident al FMI in Romania si Bulgaria, Guillermo Tolosa.

FMI a salutat promulgarea bugetului de stat pe 2014 de catre presedintele Traian Basescu, considerată „un pas binevenit”. Legea bugetului pe 2014 a fost publicata joi, 19 decembrie 2013, in Monitorul Oficial.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.