STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, EUROPA, Buget & Finantare Deficit

Fitch a îmbunătăţit calificativul Greciei la „B”, cu perspectivă stabilă

Agenţia Fitch a crescut vineri cu o treaptă ratingul privind îndatorarea Greciei, de la „B-” la „B”, menţinând-o astfel în categoria puternic speculativă, potrivit Mediafax.

descărcare (1)Decizia reflectă eforturile depuse de această ţară în vederea redresării conturilor şi perspectivei unei consolidări a creşterii economice, a anunţat agenţia într-un comunicat.

Ratingul datoriilor pe termen lung este însoţit de o perspectivă stabilă, ceea ce înseamnă că Fitch nu intenţionează să îl modifice în trimestrele următoare. În schimb. ratingul pe termen scurt a fost menţinut la „B”.

În privinţa redresării bugetare, Fitch subliniază că „reducerea deficitului Greciei în ultimii patru ani a fost remarcabilă”, ţara obţinând un excedent primar „ajustat” de 0,8% din PIB în 2013, care ar urma să atingă, potrivit calculelor sale, 1,4% în acest an.

Fitch mai apreciază că „economia (greacă) a atins partea de jos” şi că „relansarea se va consolida în mod gradual anul acesta”. Agenţia anunţă că preconizează o creştere de 0,5% din PIB-ul Greciei anul acesta şi de 2,5% anul viitor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.