STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Finante & Servicii Profesionale, EUROPA, Buget & Finantare Deficit

Fitch a confirmat ratingul „AAA” al Germaniei

Fitch a confirmat vineri ratingul de top „AAA” al Germaniei, cu perspectivă stabilă, subliniind reducerea datoriei de stat pentru cea mai mare economie europeană, transmite Mediafax.

0,,15885182_303,00„Germania continuă să prezinte componentele unui trend descendent al datoriei publice. Economia creşte, dar poziţia bugetului este relativ favorabilă, iar dobânzile nominale sunt scăzute”, se arată într-un comunicat al Fitch, citat de Bloomberg.

Standard & Poor’s a confirmat de asemenea pe 10 ianuarie ratingul „AAA” al Germaniei şi perspectiva stabilă, în timp ce Moody’s a înrăutăţit în luna iulie a anului trecut perspectiva ratingului Germaniei la negativă.

Guvernul condus de cancelarul Angela Merkel vrea să reducă la zero deficitul structural al guvernului federal în acest an şi să înceteze începând de anul viitor să genereze datorii noi. Germania a încheiat anul 2012 cu un deficit bugetar de 2,38 miliarde euro, reprezentând 0,1% din PIB, faţă de 0,8% în 2011, respectiv 4,2% în 2010, potrivit datelor Eurostat.

Produsul Intern Brut al Germaniei a crescut în trimestrul al treilea cu 0,3% faţă de trimestrul anterior, respectiv cu 0,6% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut.  Datoria publică a Germaniei era de 2.160 miliarde euro la finele anului 2012, adică 81% din PIB, dar a scăzut la 2.146 miliarde euro în primul semestru din 2013, respectiv 79,8% din PIB.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.