STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Telecom & IT-C & Online

Fitbit a plătit 15 milioane de dolari pentru Vector Watch

Fitbit, liderul american de pe piața de dispozitive purtabile de fitness, a plătit 15 milioane de dolari pentru compania Vector Watch, a antreprenorului român Andrei Pitiș, precum și 23 de milioane de dolari pe Pebble, producător american de smartwatchuri, informeaza Mediafax.

Vector Watch a fost preluată în luna ianuarie a acestui an, tehnologia dezvoltată de români pentru dispozitivele portabile, cât şi echipa Vector Watch urmând a fi integrate în Fitbit. Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică în momentul preluării.

Andrei Pitiş anunța atunci că planurile americanilor presupun înființarea unui centru de dezvoltare al Fitbit la Bucureşti care ar trebui să includă atât echipe de product management, cât şi de design, dezvoltare software şi cercetare.

Start-up-ul Vector Watch a fost fondat în 2014 de antreprenorul Andrei Pitiş. Ceasurile companiei au fost lansate în România în octombrie 2015. Ceasurile pot funcţiona până la 30 de zile cu o singură încărcare a bateriei şi sunt compatibile cu sistemele de operare iOS, Android și Windows Phone. Smartwatch-urile au fost dezvoltate de la zero în România, de la proiectare şi design la platforma software sau hardware, şi sunt asamblate în China.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.