STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online

Firmele vor putea folosi un laptop sau o tabletă în loc de casă de marcat cu jurnal electronic

Firmele vor putea folosi un laptop, o tabletă sau un smartphone în loc de casă de marcat cu jurnal electronic, dispozitivele acestea putând fi conectate la o imprimantă fiscală astfel încât să poată fi eliberate bonuri fiscale clienților, potrivit anunțului ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa, conform Mediafax.

Folosirea caselor de marcat cu jurnal electronic va fi obligatorie de la 1 iunie 2018 pentru firmele mijlocii și mari, iar de la 1 august pentru firmele mici. Executivul va modifica, prin hotărâre de guvern, normele în vigoare, astfel încât în locul caselor de marcat vor putea fi folosite și alte dispozitive electronice.

”Se face posibilă, la opțiunea contribuabilului, achiziționarea și utilizarea altui dispozitiv, de exemplu, un PC, un telefon inteligent, o tabletă sau un POS cu conectarea la o imprimantă fiscală. Fiecare agent economic poate alege device-ul, instrumentul electronic prin care să tipărească bonul fiscal, fără a fi obligat să achiziționeze o casă de marcat”, a anunțat astăzi ministrul Finanțelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.