STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura

Firea: La Pasajul Ciurel vom diminua culoarul de la trei la doua benzi si renuntam la drumurile colectoare

Gabriela Firea a anuntat ca Pasajul Ciurel va avea doua benzi in loc de trei si se va renunta la drumurile colectoare pentru ca astfel se evita exproprierea locuintelor construite recent si se reduc costurile, a anuntat, primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Pasajul CiurelPrimarul general al Capitalei a spus, la finalul sedintei pe care a avut-o cu constructorii si directorii din primarie, ca, in cadrul intalnirii, a fost facuta o propunere de diminuare a culoarului de la trei la doua benzi si renuntare la drumurile colectoare, ceea ce va diminua costurile exproprierilor in cazul podului Ciurel, conform News.ro.

De asemenea, cu o astfel de masura s-ar garanta accesul in zona a tuturor proprietatilor la drumul public. „Aceasta solicitare a venit de foarte multe ori din partea proprietarilor din zona”, a spus Firea. Ea a adaugat ca s-a ajuns la aceasta solutie pentru ca in proiectul initial a fost prevazut un drum de viteza, un drum expres, cu drumuri colectoare stanga si dreapta, dar fara a fi aprobata documentatia PUZ-ului si nici finalizata exproprierea.

Suma ramasa de achitat pentru pasajul Ciurel este de 180 de milioane de lei, iar cea mai mare parte va trebui alocata pana la sfarsitul acestui an. Valoarea totala a contractului este de 487 de milioane de lei, fara TVA, iar stadiul de realizare a proiectului este de aproape 34 la suta din etapa I si aproape 14 la suta din totalul contractului pana la A1. Cea mai mare parte a lucrarilor, si care erau si mai greu de facut, a fost realizata, a precizat Gabriela Firea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.