STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica Fiscala - Taxe & Impozite

Finanţele propun modificarea CAS de la 10,5% la angajat şi 15,8% la angajator, la 21,7% la angajat. Liviu Dragnea critică proiectul de modificare a Codului Fiscal: Guvernul nu înţelege rolul său

Ministerul Finanţelor a pus pe circuitul de avizare un proiect de ordonanţă de urgenţă de modificare a Codului Fiscal intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016, prin care modifică în mod substanţial aproape 200 de articole din cele 500 ale Codului Fiscal intrat în vigoare în 8 septembrie 2015, conform Mediafax.

„Această măsură nu va face decât să accentueze şi, în acelaşi timp, va crea tensiuni sociale suplimentare între sectorul economic şi public. Luni ne întâlnim pentru a analiza acest lucru, dar cel puţin eu personal eu sunt împotrivă, rămâne decizia colegilor mei ca să o ia, dar probabil întrucât îi va afecta direct la valoarea salariilor nete pe marea majoritate, întrucât încă o dată se face o discriminare între politica pentru capital şi structura respectivă, întrucât se va pune sub semnul întrebării viitorul sistemului de pensii pilonul I şi a sistemelor de asigurări sociale în general, ne vom opune probabil la un asemenea mecanism. Mai mult, vom ieşi în stradă pentru că, de fapt, acest lucru va afecta profund sistemul şi viitorul nu numai pentru persoanele de acum, dar mai ales pentru generaţia următoare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele CNS „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri la începutul şedinţei Biroului Permanent Naţional (BPN) al partidului că Guvernul nu are legitimitatea de a ”proceda la schimbări din temelii” şi că are ”speranţă mare” la prim-ministrul Dacian Cioloş că nu va modifica Codul Fiscal. ”Guvernul nu înţelege că a fost învestit, în principal, pentru a administra treburile ţării, nu pentru a proceda la schimbări din temelii şi schimbări care nici nu sunt bine fundamentate, nici nu sunt dezbătute. Probabil dintr-o dorinţă de fugă pentru imagine. Mă refer la ultima iniţiativă pe care am văzut-o despre intenţia de a modifica Codul Fiscal. Nu are legitimitate acest guvern să facă acest lucru şi sper să înţeleagă miniştrii. Speranţă mare am, de fapt, la domnul Dacian Cioloş”, a spus Dragnea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.