Finante & Servicii Profesionale, Balanta de Plati & Politica Valutara, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale, Banci & BNR

4 miliarde de euro au fost aduse in Romania de actionarii straini ai Bancilor, in timp ce guvernele si opinia publica „tipau” ca bancile scot bani din tara – Adrian Vasilescu

„In Romania nici macar un leu nu s-a luat din buzunarul cuiva, adus in buget, ca sa salveze o banca” a spus Adrian Vasilescu – consilierul guvernatorului BNR .

De cate ori bancile au fost in pericol, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a avut un singur mod de a lucra: a chemat actionariatul bancii respective, de unde este el, de la Viena, de la Atena, de la Amsterdam, i-a chemat aici si le-a spus: «Iata, nivelul de solvabilitate scade, trebuie sa aduceti capital». Si, fara nicio exceptie, au adus capital.

Astfel, 4 miliarde euro au fost aduse in timpul crizei de afarain Romania, in timp cesi guvernele si opinia publica «tipau» ca bancile scot bani din tarasi ii duc afara.

4 miliarde de euro au adus actionarii de afara sa sprijine bancile de aici”, a subliniat Adrian Vasilescu – consilierul guvernatorului BNR – intr-un interviu televizat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.