STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Sanatate & Farma

Fildas, distribuitor de farmaceutice (grup Catena), a crescut cu 45% până la 539 mil. euro în 2016

Fildas Trading, distribuitorul de medicamente con­trolat de Anca Vlad, care mai conduce şi lanţul de far­macii Catena, a avut afaceri de 539 de milioane de euro în 2016, cu aproape 45% mai mult faţă de anul anterior, conform ZF.

Fildas a adăugat anul tre­cut încă 1.000 de far­macii pe lista de clienţi apro­vizionaţi cu medi­ca­mente, iar creşterea vân­zărilor a dus distribuitorul pe locul al treilea în topul ce­lor mai mari jucători, în faţa Farmexim.

„Cu un buget aprobat de 10 milioane de euro se va construi un centru logistic la Iaşi şi se va realiza extin­de­rea substanţială a capacităţilor logistice în Bucureşti şi Cluj. De asemenea, se va extinde capacitatea birourilor deţinute de Fildas în Bucureşti“, a spus Anca Vlad.

În pre­zent, în cadrul Fildas lucrează 860 de angajaţi, după ce anul trecut au fost angajate aproape 100 de persoane. In­ves­tiţiile din anul trecut au vizat mărirea şi reorganizarea spa­ţiilor logistice din Piteşti şi Bucureşti.

Topul celor mai mari distribuitori de medicamente este dominat de Mediplus, cu afaceri de 888 de milioane de euro în 2016, urmat de Farmexpert, cu afaceri de 690 de milioane de euro anul trecut.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.