STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, LIFE-STYLE & HOBBY, Competitii & FanClub, Constructii & Imobiliare

Fifa 2018 – Rusia vrea un spectacol al infrastructurii pentru care investeste peste 120 de miliarde de dolari

Autor: Dorin Deac

1572712_w2Rusia si-a planificat o investitie de 21 de miliarde de dolari in infrastructura sportiva si aproximativ 100 de miliarde in infrastructura de transport.

In 2018, Cupa Mondiala FIFA se va desfasura in Rusia, pentru care vor fi cheltuiti in urmatorii cinci ani cel putin 21 de miliarde de dolari din vistieria federala si din cea regionala, precum si din cea a investitorilor privati. Initial, oficialii oraselor-gazda au depus proiecte cu o valoare totala de aproximativ 43 de miliarde de dolari, potrivit ultimului raport al PMR, intitulat “Cupa Mondiala 2018, in Rusia – investitii in constructii”.

Jumatate din cele 21 de miliarde va fi furnizata de catre guvernul Federatiei Ruse si o treime de investitorii privati. Ar trebui mentionat, de asemenea, ca aceasta valoare nu acopera investitiile privind constructia de stadioane din Kazan, Soci si Spartak Stadium (Otkrtie Arena) din Moscova. In plus, aceasta suma include doar o parte minora a proiectelor de constructie privind infrastructura de transport, care urmeaza a fi implementata in orasele-gazda de la jumatatea anului 2018.

Construirea a inca noua stadioane pana in 2017

Potrivit PMR, construirea a noua stadioane pana la sfarsitul anului 2017 este o provocare foarte mare pentru oficialii rusi. Construirea stadionului Zenit din Sankt Petersburg este estimata sa fie finalizata cel mai devreme in trimestrul 4 al anului 2015, desi proiectul a fost lansat in 2007. Reconstructia stadionului Luzhniki din Moscova si a stadionului Tsentralni in Ekaterinburg va incepe in 2014, in cel mai bun caz. In 2014 exista planuri de a initia construirea de noi stadioane in Kaliningrad, Rostov-pe-Don, Volgograd, Nizhni Novgorod, Samara si Saransk. Chiar daca construirea unui nou stadion in Saransk a fost inceputa in anul 2010, putine progrese au fost realizate. Numai etapa initiala de constructie a fost finalizata, cu zonele de sub tribune.

Citeste continuarea pe Constructiv

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.