STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, LIFE-STYLE & HOBBY, Cercetare & Edu & Marketing & Media, Teatru, Festivaluri

Festivalul de Teatru de la Sibiu: o calatorie in jurul lumii

festival teatru sibiuFestivalul de Teatru de la Sibiu 2015, care se va desfasura intre 12 si 21 iunie 2015, propune o calatorie in jurul lumii prin intermediul a 427 de evenimente din 70 de tari, semnate de personalitati ca Eimuntas Nekrosius, Klaus Maria Brandauer, Silviu Purcarete sau Radu Afrim si jucate in 67 de spatii.

La editia din acest an a Festivalului International de Teatru de la Sibiu vor avea loc 427 de evenimente din 70 de tari, in 67 de spatii de joc, cu un public estimat la 65.000 de spectatori pe zi, a afirmat Constantin Chiriac, presedintele Festivalului

Potrivit acestuia, programul evenimentului continua traditia unei oferte culturale la cel mai inalt nivel si propune o calatorie in jurul lumii, prin intermediul unora dintre cele mai dinamice companii de teatru, printre care Deutsches Theater Berlin, Teatrul National din Bruxelles sau Teatr Polski Wroclaw.

Festivalul se va bucura si de prezenta lui Klaus Maria Brandauer, distins cu premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de la Cannes („Mephisto” – 1981), nominalizat la premiile Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar („Out of Africa” – 1986). El va juca in spectacolul „Ultima banda a lui Krapp/ Krapp’s last Tape”, in regia lui Peter Stein, un omagiu lui Samuel Beckett. Totodata, Eimuntas Nekrosius, unul dintre cei mai bine cotati regizori ai momentului, revine la Sibiu cu spectacolul „Cartea lui Iov/ Book of Job” al Companiei Meno Fortas Theatre.

De asemenea, Daniel Veronese, una dintre cele mai importante personalitati teatrale din America de Sud, prezinta in premiera europeana „Despre Lumea Periculoasa a Animalelor – Mieii/ The Lambs”, o montare provocatoare prin forta actorilor, intr-un mediu auster si minimalist. In acelasi timp, teatrul National din Sibiu isi intareste pozitia de lider prin prezenta unor productii semnate de Radu Afrim, Mihai Maniutiu, Silviu Purcarete, Charles Muller si Kazuyoshi Kushida.

Cu aceasta ocazie, Aleea Celebritatilor se va imbogati, in acest an, cu inca cinci personalitati, iar Bursa de spectacole va dezvolta un proiect-dialog intre toate orasele candidate pentru titlul de Capitala Culturala Europeana 2021, in Romania si Grecia, alaturi de experti ai Comisiei Europene, ai presedintiei si ministerele Culturii din Romania, Grecia si Republica Moldova.

Accesul publicului la evenimentele programate in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu se face pe baza tichetelor emise la Agentia Teatrala din Sibiu, precum si in reteaua nationala a magazinelor Domo, Germanos, Orange si Vodafone, Librariile Humanitas si Carturesti sau online, pe www.eventim.ro. Intrarea este libera pentru evenimentele in aer liber, precum si la evenimentele speciale (conferinte speciale, spctacole-lectura si film).

Programul complet al evenimentelor din cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu poate fi consultat pe site-ul www.sibfest.ro.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.