STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale

Federal-Mogul construieste o fabrica de stergatoare auto in Prahova

federal-mogulCompania americana Federal-Mogul, care opereaza o fabrica de placute de frana, intr-un parc industrial privat de langa Ploiesti, a anuntat inceperea, anul acesta, a, lucrarilor de constructie a unei noi fabrici in acelasi parc industrial si unde se vor produce stergatoare auto.

Reprezentantii Federal-Mogul Motorparts au anuntat, recent, in cadrul ueni conferinte de presa, ca anul acesta va incepe construirea unei noi fabrici in judetul Prahova. Mai exact, viitoarea unitate de productie, ce va fabrica componente pentru stergatoare auto, va fi amplasata in incinta Ploiesti West Park, un parc industrial privat situat la cativa kilometri de municipiul Ploiesti, acolo unde functioneaza si fabrica companiei americane ce produce placute de frana.

Fabrica se va intinde pe o suprafata de 12.000 de metri patrati, va produce componente pentru stergatoare auto sub marca Champion si va fi finalizata pana in noiembrie 2015.

Pana in 2016, in noua fabrica vor fi angajati 300 de oameni, care se vor adauga celor 300 care lucreaza deja in prima fabrica Federal-Mogul din Prahova, au afirmat reprezentantii companiei.

Valoarea totala a investitiei in viitoarea fabrica nu a fost facuta publica, oficialii companiei rezumandu-se la a oferi cifra investitiei in fabrica de placute de frana, care este de 58 milioane de dolari. Ei au adaugat ca vor investi, in continuare, 9 milioane de dolari, in cursul acestui an.

Federal-Mogul a preluat, in 2014, divizia companiei Honeywell specializata in sisteme de franare auto, tranzactia ce a inclus si preluarea fabricii de placute de frana din Ploiesti West Park. Pentru fabrica de sisteme de franare, compania americana a contractat un ajutor de stat in cuantum de 16 milioane de euro, insa pana in prezent a primit doar o parte din aceasta suma.

Pentru viitoarea fabrica, Federal-Mogul Motorparts nu a solicitat ajutor de stat din partea autoritatilor romane.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.