STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, INTERNATIONAL, Politica Monetara & Inflatia

Fed a păstrat dobânzile de referinţă neschimbate, dar transmite că riscurile asupra economiei s-au redus

Rezerva Federală Americană a păstrat dobânzile de referinţă neschimbate în şedinţa de miercuri, în intervalul 0,25-0,5%, însă riscurile pe termen scurt la adresa economiei americane s-au redus, redeschizând speculaţiile conform cărora vom vedea o înăsprire a politicii monetare, scrie Bloomberg, citat de Mediafax.

america-inchide-tiparnita-de-bani-fed-va-reduce-achizitiile-de-obligatiuni-cu-cate-10-mld-dolari-la-urmatoarele_size9Banca Centrală americană spune că economia a avut o creştere moderată, cu un avans puternic al numărului de locuri de muncă şi al consumului în iunie. Reprezentanţii FED adaugă că, deşi urmăresc în continuare evoluţia inflaţiei şi a situaţiei de pe pieţele internaţionale, posibilitatea unor şocuri care să afecteze grav economia este redusă.

Totuşi, FED nu a lăsat niciun indiciu clar cu privire la deciziile pe care le va lua la următoarea şedinţă din septembrie. Banca nu a mai modificat dobânzile din decembrie 2015, când a operat prima majorare din ultimul deceniu.

Încetinirea economiei mondiale, volatilitatea de pe pieţele financiare şi nesiguranţa cu privire la impactul Brexit au obligat FED să amâne în mod repetat o nouă creştere a ratelor, aflate acum la un nivel extrem de mic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.